top of page

FAQ

HVAD ER KIROPRAKTIK?

Kiropraktik er en manuel behandlingsmetode, som fokuserer på at opretholde sundhed og behandle nervesystemet, musklerne og skelettet. 
Hovedfokus ligger på selve rygsøjlen (fra kranie til hale), som undersøges for nedsat mobilitet/bevægelighed. Målet med den kiropraktiske behandling er at optimere bevægelighed og nervesystemets funktioner samt reducere smerte.

HVAD ER FYSIOTERAPI?

Fysioterapien har mange behandlingsmetoder, som både kan stå alene eller kombineres med kiropraktisk behandling. Fysioterapien inkluderer både manuelle behandlingsmetoder, som jeg primært bruger til bløddelsvævet herunder musklerne samt genoptræningsøvelser. 

HVAD VIRKER KIROPRAKTIK & FYSIOTERAPI PÅ?

Behandlingerne kan bl.a. virke på:

  • Smerter ifbm. degenerative lidelser fx hofteledsdysplasi, albueledsdysplasi og spondylose

  • Gigtsmerter og kompensatoriske udfordringer som følge af at have en kronisk lidelse

  • Skader ifbm. sport eller leg 

  • Adfærdsmæssige problemstillinger bl.a. lydangst og stress (som oftest har en uopdaget smertekomponent)

  • Inkontinens

Min erfaring er at lige netop disse to behandlingsmetoder supplerer hinanden rigtig godt. Kiropraktikken kan give en hurtig og effektiv smertelindring og fysioterapien kan forebygge at problemerne kommer tilbage. 

ER KIROPRAKTIK FARLIGT OG GØR DET ONDT?

Det korte svar er nej. Kiropraktik er en blid behandlingsform, som ikke kan skade din hund. I det øjeblik, man justerer noget, kan det føles en smule ubehageligt. De fleste hunde vil føle lettelse umiddelbart efter en justering, da muskelspændinger løsnes. Kiropraktik på hunde kan ikke sammenlignes med kiropraktik på mennesker, og navnet kan næsten være en smule misvisende. Det er fx meget sjældent at et hundeled giver det karakteriske knæk vi kender fra human kiropraktik 

HVOR MANGE BEHANDLINGER SKAL MIN HUND HAVE? 

Antallet af behandlinger afhænger af mange ting. Tilstande, der har stået på i måneder eller år kræver flere behandlinger end nyopståede problemer. Derudover er der en tendens til hurtigere respons på behandling hos unge dyr. Forvent at din hund skal have 3-6 behandlinger. Nogle hunde har brug for vedligeholdende behandling resten af livet - især hvis din hund har en kronisk diagnose i bevægeapparatet fx hofteledsdysplasi eller gigt. Det er ikke altid muligt for mig, at give et estimat på antallet af behandlinger til vores første møde, da det tit afhænger af behandlingseffekten efter 1-2 behandlinger. Så snart jeg kan give et estimat, får du selvfølgelig det. 

ER DER NOGEN BIVIRKNINGER VED BEHANDLINGEN? 

Efter behandlingen skal din hund holdes i ro, da den formentlig vil være træt resten af dagen. Derudover er der sjældent bivirkninger efter behandlingen. Jeg har enkelte gange oplevet en opblussen af smerter/ømhed 1-2 døgn efter behandling, dårlig mave eller øjenbetændelse. Dette er typisk forbigående. 

HVAD SKAL JEG FORVENTE AF FØRSTE BESØG?

Den første konsultation foregår enten på klinikken eller hjemme hos dig. Du skal forvente, at det tager ca. 1 time på klinikken og op til 1,5 time til et hjemmebesøg. Fokus er primært på smerteudredning, hvor jeg kortlægger din hunds udfordringer, så vi ved, hvad vi skal arbejde med fremadrettet. Din hund vil også modtage indledende behandling. 

Det er en god idé at medbringe lækre godbidder, som du ved din hund kan lide, så oplevelsen bliver så positiv som muligt. 

SKAL JEG HAVE SET MIN EGEN DYRLÆGE FØRST?

Det er altid en god idé, at din egen dyrlæge har set din hund først. Det kan være en stor hjælp, at der er taget røntgenbilleder af problemområderne, så jeg ved, hvad jeg har at arbejde med. Du er altid velkommen til at kontakte mig og høre, hvad jeg vil anbefale. Hvis du er henvist gennem egen dyrlæge, må du meget gerne bede dem sende journal og evt. røntgenbilleder til min mail.

DÆKKER MIN FORSIKRING BEHANDLINGERNE?

De fleste sygeforsikringer vil dække behandling hos mig. Hvis du er i tvivl så læs din police eller kontakt forsikringen og hør om de dækker smerteudredning og behandling.

HVORDAN BETALER JEG?

Udredning afregnes med det samme. Herefter afregnes ved at faktura sendes til dig. Du kan betale med MobilePay, Dankort, Visakort og Mastercard.

TIDSBESTILLING

Kan enten ske online HER eller telefonisk på 53526064. Det er ikke muligt at bestille tid over sms eller mail. 

RECEPTER

Send mail/sms vedr. fornyelse af recept senest 2-3 hverdage før du løber tør for medicin. Så er du sikret, at din hund ikke står uden medicin. 

AFLYSNINGSPOLITIK

Du skal aflyse senest 24 timer før din konsultation. Ved for sen aflysning betales 50% af ydelsens pris. Sene aflysninger er ærgerlige, da jeg oftest har sagt nej til en anden, der kunne have haft glæde af tiden. 

Untitled.jpg
bottom of page